Radim Sieber a já | GASTROvandr | Jak jsme si ládovali břicha v Beskydech

V sobotu ráno jsme s Radimem vyrazili do Beskyd. Nejprve jsme se však stavili u řezníka a v obchodě, abychom tam neumřeli hlady. Za necelou hodinu jsme se přiblížili k tábořišti. Já jsem šel přeparkovat auto na bezpečnější místo a Radim už vyšel napřed. [32.]

Radim Sieber a já | GASTROvandr v Beskydech | Dušeňáky, steaky a plná břicha

Přímý odkaz na video: Radim Sieber a já | GASTROvandr v Beskydech | Dušeňáky, steaky a plná břicha

Plná břicha – dobrý relax 🙂

Radim Sieber a já | GASTROvandr v Beskydech | Dušeňáky, steaky a plná břichaV sobotu ráno jsme s Radimem vyrazili do Beskyd. Nejprve jsme se však stavili u řezníka a v obchodě, abychom tam neumřeli hlady. Za necelou hodinu jsme se přiblížili k tábořišti. Já jsem šel přeparkovat auto na bezpečnější místo a Radim už vyšel napřed.

Tábořiště bylo opravdu překrásné. Udělali jsme dřevo, přístřešek u ohně proti dešti a pak Radim začal připravovat vepřovou krkovičku na zeleném pepři. Jako vždy se mu steaky povedly. Během chvíle jsme zapomněli na všechny starosti a naplnili si břicha.

Dušeňáky z kynutého těsta na ohni

Radim Sieber a já | GASTROvandr v Beskydech | Dušeňáky, steaky a plná břichaČas rychle utíkal, povídali jsme si a já odpoledne začal připravovat dušeňáky podle starého rodinného receptu. Když jsem byl malý, tak je smažila prababička a dávala na ně skořici, cukr a mačkané jahody. Dlouho jsem se nemohl smířit s tím, že dušeňáky jsou vlastně langoše a všichni je jí naslano :).

K večeru jsme měli zase nacpaná břicha a opět jsme se shodli, že je to vynikající způsob jak zrelaxovat. Prostě vyjet do přírody, vařit nějaké lahůdky a dobře se najíst. Možná primitivní, ale funguje to.

Posezení u ohně

Radim Sieber a já | GASTROvandr v Beskydech | Dušeňáky, steaky a plná břichaU večerního ohně jsme si přiťukli na zdraví právě narozeného vnuka od Radima. Po chvíli jsme byli oba překvapeni, že je jedna hodina v noci, tak jsme šli spát. Ráno jsme si připravili vydatnou snídani: sýrový burger a smaženou slaninu.

Ohniště jsme jako vždy důkladně prolili vodou a celé tábořiště jsme uklidili tak, že by nikdo nepoznal, že jsme tam byli dva dny. 

Zdraví Paddling Tramp, ahoj!

Pár fotek z videa

Výběr snímků přímo z filmu

Vybavení: Téměř všechny záběry jsou natočené a i sestřihané v mobilu iPhone 11 a občas doplněné o záběry z dronu DJI mini 2

Další informace k GASTROvandru: